@mhandlykken

Grading av SLOG2

Det nye Sony A7s har en av Sonys profesjonelle bilde/fargeprofiler innebygd i kamera. I likhet med Sonys F55 og F5 kan du filme i SLOG2. SLOG1 var en type bildeprofil en fant i f.eks F3-kameraet.

I starten var det utfordrende å grade denne typen flatt materiale. Det krever mer enn å øke kontrasten skru ned brightnessen og øke metningen. Jeg er en stor fan av FilmConvert. Kraftig program som emulerer ulike filmtyper for å simulere “film looken”. Til SLOG2 fant jeg ut at en kan bruke preseten til F55-kameraet, da profilen til A7s ikke er ferdig enda. F55et sin SLOG2 er tilnærmet lik A7s sin SLOG2 og du får gode resultater med å bruke denne. Nedenfor er en liten test.

Om jeg vil grade bildene selv hopper jeg rett inn i SpeedGrade. Det går selvsagt ann å grade det greit med ulike verktøy i Premiere. Den tette sammensveisingen av Premiere og SpeedGrade gjør det derimot enklere  og mer praktisk for min del. Det er et utrolig undervurdert verktøy som gjør grading av f.eks SLOG2 enkelt og oversiktlig. Det fungerer på mange måter som Resolve, men noe enklere og med et par færre funksjoner. Grunnen til at jeg lener meg til det programmet er som sagt det tette båndet til Premiere. Du kan importere et Premiere-prosjekt, grade, og åpne det igjen i Premiere med graden påført. Fantastisk.

Det tar dog noe tid å grade alt rett, så å grade hvert bilde individuelt er noe jeg gjør sjelden. Noen har også klaget på at hudtonene er vansklige å få til med SLOG2. Er ikke en colorist av noe profesjonelt slag, men det er vanskelig av og til. Dette avhenger selvsagt av lyssetting osv. FilmConvert hjelper mye da det er enkelt å påføre bildet den looken jeg vil. Du kan selvsagt også hente ned ulike LUTs for å påføre bildet i både Premiere og SpeedGrade.

Tags: