@mhandlykken

Pebble Steel – hverdagsglede

Smartklokker og annet “wearable tech” er noe de fleste enten hater eller elsker. For min del var jeg skeptisk til smartmobilen kom med touchskjerm, men ble selvsagt bevist feil. Smartmobiler er en selvsagt del av hverdagen nå, mye pga. hvor mye bedre de har blitt på kort tid. Dette er mest sannsynlig tilfelle med smartklokker og den salgs også.

Den originale Pebble-klokken var interessant for min del, mange elsket den lille klokken. Inkludert en av mine favoritter på internett, LinusTechTips. Selv om konseptet med en smartklokke er interessant betyr det derimot at det fungerer like godt i realiteten.

Samsung slapp sin egen smartklokke i Gear, og Sony har også sine egne smartklokker. De stiller med fargeskjermer og touchskjerm og mange flere funksjoner enn Pebble. Sony sin smartklokke var den som stilte sterkest mot Pebble da den ikke må være knyttet mot et Samsung-produkt.

smartklokker

Samsung Galaxy Gear og Sony Smartwatch 2

Dette forandret seg med Pebble Steel. En elegant versjon av Pebble med betydelig bedre byggekvalitet. Denne ble bestilt i februar og for to uker siden tikket det inn en hentemelding. Etter å ha brukt Pebble Steel i et par uker kan jeg bare si at jeg er frelst.

Til rundt 1500kr er ikke Pebble Steel så mye dyrere enn en helt ordinær klokke du kan finne hos hvilken som helst gullsmed. Pebble Steel byr derimot en del ekstra funksjoner som jeg har lært meg å like.

Det å styre musikken min fra klokken er utrolig komfortabelt. På min HTC One Mini har jeg selvsagt Spotify, og med Pebble-appen Music Boss kan jeg justere volum og bytte sanger med et trykk på klokken. Det er en liten ting, men dette gjør det mye enklere å bytte sang og justere volum. Det sparer også strøm da jeg ikke må ha på skjermen hver gang jeg vil bytte sang.

Det å sjekke meldinger og e-post fungerer også strålende på Pebble. Kobler du opp klokken til Gmail og meldingene dine kan du lese de i sin helhet på klokken uten å ta opp mobilen. Du får også beskjed når telefonen ringer. Hver gang vibrerer klokken. For min del er dette greit da jeg som regel har mobilen på lydløs. I lommen kan vibrasjonen være for svak, men klokken vibrerer såpass kraftig i håndleddet at jeg nå aldri går glipp av noe som helst.

Selvsagt fungerer også klokken på Pebble helst strålende. Du kan laste ned og legge til en mengde ulike visninger av klokken. Jeg holder meg til den enkle analoge looken, men du kan skreddersy klokken til å se ut akkurat slik du vil. Skjermen belyser seg selv også når du rister litt på klokken. Sensitiviteten her er akkurat passe slik at du faktisk bevisst på riste på klokken for å få skjermen til å lyse.

Pebble Steel er nok en klokke som jeg kommer til å ha på håndleddet i en god tid fremover. Det er en utrolig kapabel klokke med akkurat nok ekstra funksjonalitet som gjør dagen litt enklere, men som ikke virker distraherende fra omverdenen.