@mhandlykken

Ute i felt med Canon 70-200mm f2.8 IS II og R1100

Fikk mitt nye Canon 70-200mm f2.8 IS II og R1100-stativ i posten denne uka og måtte selvsagt ut å prøve det ut. Tall Ships Races er i Bergen nå og det er mye å ta fine bilder av. Resultatet av min lille eksrusjon er i toppen av innlegget.

Objektivet er helt fantastisk skarpt, lyssterkt og god i bruk. Bildene er utrolig skarpe og detaljerte. Se noen stillbilder på min Flickr-side. 70-200mm er en brennvidde jeg har lengtet lenge etter. Den mye billigere 70-200mm f4 IS var også et alternativ. Valget falt på den dyre, men utrolig gode, f2.8 IS II-versjonen. Fordelen med dette er noe skarpere bilde, et stopp ekstra lys, større mulighet til å blåse ut bakgrunnen og kanskje noe bedre byggekvalitet. Det er virkelig det beste av det beste. Brennvidden gir muligheter på tettere utsnitt mens en kan stå lengre unna hendelsene. Det er også et helt perfekt portrettobjektiv. Det fungerer også som et utmerket objektiv i video- og filmsamenheng som close-up-objektiv.

Stativet er et lite karbonfiberstativ som er kjøpt med den hensikt å ha med seg på reise, men samtidig være av god kvalitet. Safari R1100 er det eneste stativet fra den produsenten, men Safari er visstnok eid av Miller. Dette stativet ble kjøpt fra CVP. Litt dyr frakt, men til gjengjeld kom det på døren et døgn etter bestilling.

r1100-1

R1100 er noe likt Miller sine solo-stil stativer. Forskjellen er at det ikke er utstyrt med vrilås på bena. Jeg liker den typen låser, men har ikke noe imot disse. Det går relativt høyt, rundt 150cm. Det kan også gå utrolig lavt. ned til omtrent 15-20cm. Hodet er helt greit, med pan- og tillåser det tiltlåsen kan justeres. Det skal tåle opp til 4-5kg, og det tviler jeg ikke på.

Det som er det aller største trekkplasteret er den 55mm-bollen som hodet er utstyrt med. Dette betyr at en kan justere vateret uten å justere på bena. Et must for alle videostativer etter min mening.

r1100-2 r1100-3

 

Tags: